Viselje mindenki azt az átkozott maszkot!

Nagyon furcsa olyan korban élni, hogy gyakorlatilag az egész világnak ugyanaz a baja, és mindenkit, szegényt, gazdagot, híres vagy átlag embert ugyanúgy érint. Igen, természetesen az új koronavírus-járványról beszélünk, ami Magyarországon jelenleg ultratakarékon pislákol, szóval nagy a szabadság, augusztus 15 után meg mehet a totális ereszd el a hajam parti. Elvileg. (Persze meg kell jegyezni, hogy a jelenlegi napi fertőzésszámoknál zárkóztunk be teljesen pár hónappal ezelőtt).

Ami viszont állandóan feljön a szakértőknél, hogy három dolog baromi fontos, hogy egy esetleges második hullám ne legyen durvább mint az első, sőt, lehetőleg kisebb legyen:

  • alapos kézmosás, sokszor
  • távolságtartás az idegenektől
  • maszkviselés zárt helyen

Na most nézzen szét maga körül mindenki, és állapítsa meg, hogy egyre kevesebben csinálják ezt. Merthogy minek, gondolják ők, legyőztük a  vírust (nem), nem is volt vírus (de volt, sőt, van), vagy ha volt is Magyarországról eltűnt (nem tűnt el, több az esetszám, mint mikor elindultak a korlátozások).

Szóval továbbra is felelősségteljesen kellene viselkedni, még egy olyan országban is, mint a kevéssé fertőzött miénk, de nem tesszük. Ezzel viszont nem vagyunk egyedül, ugyanis nálunk jóval fertőzöttebb országokban is ugyanígy könnyelműsködnek az emberek, és hát, ezért lettek jobban fertőzöttek, mert még annyira sem tartották be, mint itt nálunk.

facebook_misc_screenshot_20200704222045_2_original_760x760.jpg

Ebből lett elege a Facebooknak és orrba-szájba nyomja minden platformján, főleg a fertőzött területeken, hogy mindenki viselje a maszkot, mosson kezet és tartsa a távolságot másoktól. A Facebookon és az Instagramon is egy külön figyelmeztető üzenet jelenik meg a hírfolyam legtetején, hogy senki ne tévessze szem elől. Az üzenet tartalma pedig természetesen az, hogy mindenki tehet a vírus terjedésének visszafogásáért azzal, hogy maszkot visel, a végén pedig ott a link, ami a Facebook saját Covid-19 információs központjára mutat.

Forrás: PC World

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingmorzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr3515985104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marketing Morzsák

Hírek a social mediából és a social mediáról. Facebook, Instagram, Twitter, Tikt-Tok és társai.

Facebook oldaldoboz

Még több Marketing Morzsa

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása