A mentális egészségről kellene tanulnia az influenszereknek

A cím megállapítására jutott több szervezet, akik aztán egy online képzést tartottak a világ legismertebb influenszereine. Az HBO, az Active Minds és a Kindred közösen indítottak egy több hetes képzést, ahol 100 influenszer, akik együtt több mint 110 millió emberhez jutnak el, a mentális egészségről tanultak. 

Hogy mennyire fontos lenne, hogy minél több influenszer ismerje fel a felelősségét, arról Kat Graham színésznő mesélt. Az 5,6 millió követővel rendelkező Graham arról beszélt, hogy már nagyon zavarta, hogy a követőinek nem tud igazi segítséget adni, miközben többen fordultak hozzá a legbelsőbb problémáikkal és félelmeikkel. Ő azok közé tartozik, akik válaszolnak az üzenetekre, de eddig csak ingyenes telefonvonalakat vagy krízisközpontok elérhetőségeit tudta megadni, mert tisztában volt vele, hogy sok esetben néhány bátorító szó nem elég, profi segítségre van szüksége néhány követőjére. 

mateus-campos-felipe-zkjqcwskmps-unsplash.jpg

“Segíteni akartam, nem csak segítő telefonszámokat másolgatni. A szeretet és a biztonság hangja szeretnék lenni a követőim irányába” - mondja az influenszer. 

Az oktatáson arról tanultak, hogy milyen szavakat kell mellőzni a mindennapi kommunikációjuk során, beleértve a posztok szövegét is. Megtanulták, hogyan lehet felismerni, ha valakinek mentális problémája van, és hogyan kell válaszolni az ő üzeneteire. Végül arról is szó esett, hogy a személyes történeteiket hogyan tudják úgy megosztani, hogy az másoknak is segítség legyen. Ehhez nem kell szakértőnek vagy pszichológusnak lenni, de fontos az a fajta érzékenyítés, mivel az influenszerek megértik, mit és hogyan mondjanak vagy válaszoljanak, és mit kerüljenek el, ha segíteni akarnak a követőiknek. 

A kurzus egyébként elérhető azoknak a tartalomelőállítóknak, akiknek a jelentkezését jóváhagyják. A készítők azt ígérik, hogy később is segítenek és finoman jelzik, ha olyan influenszer, aki részt vett a kurzuson, valamiért mégis olyan tartalmat tesz ki, ami visszaüthet. 

Forrás: Kindredmembers
Forrás: Mashable

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingmorzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr3316210354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marketing Morzsák

Hírek a social mediából és a social mediáról. Facebook, Instagram, Twitter, Tikt-Tok és társai.

Facebook oldaldoboz

Még több Marketing Morzsa

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása