A Twitter alapítója pénzt kérne az első bejegyzéséért, ami amúgy ingyen elérhető

A bitcoint és a kriptovalutákat nagyon támogató Jack Dorsey NFT, azaz non-fungible token formátumban, egyfajta digitális műalkotásként szeretné eladni az első Twitter-bejegyzését. 

Idén márciusban lesz 15 éves az a Tweet, amiben Dorsey közli a világgal, hogy éppen beállítja a Twitter-fiókját. 15 éve ezt bárki megnézheti, bár nincs benne túl sok izgalmas dolog. 

Most viszont Dorsey, aki egyébként a múlt héten vásárolta meg közel 300 millió dollárért a Tidal nevű zenei streaming oldalt, NFT formájában eladná ezt a bejegyzést. Az NFT olyan kriptovaluta, ami mögött nem pénz, hanem valamilyen termék vagy szolgáltatás található, az értéke pedig az egyedisége. Nagy sikert arat a digitális művészetek világában, hiszen egy digitális festmény valódiságának és egyediségének igazolására tökéletes, de koncertjegyet és lemezt is adtak már ki ilyen módon. 

A licitálás megkezdődött, és már 2,5 millió dollárnál jár. Aki megveszi, az tulajdonképpen egy egyedi, Dorsey által aláírt igazolást kap arról, hogy a Tweet az övé. Aztán majd ha úgy látja, és talál rá vevőt, akkor akár el is adhatja, addig pedig nagyjából olyan az egész, mintha vett volna valaki 2,5 millió dollárért egy autogrammot. 

A bejegyzés továbbra is elérhető lesz online, továbbra is láthatja mindenki, és továbbra is Dorsey nevéhez kötődik majd. 

Forrás: Independent

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingmorzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr4016454538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marketing Morzsák

Hírek a social mediából és a social mediáról. Facebook, Instagram, Twitter, Tikt-Tok és társai.

Facebook oldaldoboz

Még több Marketing Morzsa

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása