Azt teszi az Instagram, amit már régóta tenni kellene

Az Instagram bejelentette, hogy mostantól hátrébb sorolja a potenciális gyűlöletbeszédet, zaklatást vagy erőszakot szító bejegyzéseket a hírfolyamban, és elég sokat kell majd pörgetni az oldalt, mielőtt belefut a felhasználó egy ilyenbe. 

jason-leung-xigsha91r6m-unsplash.jpg

Az olyan bejegyzéseket sorolja hátrébb, amik hasonlítanak olyan korábbi bejegyzésekre, amelyeket többen kifogásoltak, sőt azért is érdemes lesz jelenteni a nem megfelelő tartalmakat, mert próbálják a személyek preferenciája alapján azt is figyelembe venni, hogy hátrébb soroljanak olyan bejegyzéseket, amelyekhez hasonlót korábban már jelentett.  

Úgy tűnik, hogy nem akarják azonnal eltávolítani azokat a bejegyzéseket, amelyek csak kifogásolható tartalmat tartalmazhatnak. Ennél azonban nagyobb gond, hogy a platform nem távolítja el azokat a bejegyzéseket sem, amelyekről a független tényellenőrök úgy ítélik meg, hogy téves információkat tartalmaznak, ehelyett inkább hátrébb sorolják. 

“Az Instagramnál mindig azon fiókok tartalmát próbáljuk megmutatni, amelyekkel kapcsolatban állsz, és amelyek a legnagyobb értéket képviselik számodra, miközben minimálisra csökkentjük annak valószínűségét, hogy olyan tartalommal találkozz, amely felzaklathat, vagy amitől nem érzed magad biztonságban" - írta az Instagram. Mindezek a változtatások az egyes bejegyzésekre összpontosulnak, nem pedig a teljes fiókokra, ami azt jelenti, hogy a gyűlölettel teli fiókból származó ártalmatlan bejegyzéseket az új szabályzat nem bünteti.

Forrás: Mashable

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingmorzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr1016824390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marketing Morzsák

Hírek a social mediából és a social mediáról. Facebook, Instagram, Twitter, Tikt-Tok és társai.

Facebook oldaldoboz

Még több Marketing Morzsa

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása