Egy nő azt állítja, virtuálisan megerőszakolták a metaverzumban

A 43 éves Nina Jane Patel még decemberben írt egy bejegyzést, ami most kapott egyre nagyobb népszerűséget az első metaverzumos tapasztalatairól. 

Élménynek nem lehet nevezni, mert állítása szerint amint belépett a Facebook metaverzumába, egy percen belül 3-4 férfinak tűnő és férfi hanggal rendelkező avatar verbálisan zaklatni kezdte, majd megerőszakolta az avatarját, és erről képek is készültek. A nő azt írja, hogy ahogy próbált menekülni, azt kiabálták neki, hogy ne tegyen úgy, mintha nem élvezné. 

metaverse.jpg

Patel szerint az egész annyira szürreális volt, mint egy rémálom. A szexuális erőszakról szóló jelentések már most is problémát jelentenek a metaverzumban, több tesztelő is jelentette, hogy egy idegenek tapogatták az avatarjukat. Az egyik tesztelő azt írta, hogy a szexuális zaklatás egyébként is jelen van a közösségi világban, de a virtuális világban még intenzívebb a negatív élmény.  A Meta erre annyit reagált, hogy fontosak ezek a visszajelzések, hogy a teszt után élesben már jobban működjön a metaverzum. 

Vivek Sharma, a Meta Horizon alelnöke azt is mondta ugyanakkor, hogy a tesztelő is hibázott, mert nem kapcsolta be azt a funkciót, amely megakadályozta volna, hogy idegenek kapcsolatba lépjenek vele. Ez pedig sokaknál kiverte a biztosítékot, mert az áldozathibáztatás digitális megfelelőjét látták benne, ugyanazon elvek mentén, mint mikor valaki azt mondja, hogy ha egy nő nem szeretné, hogy zaklassák az utcán, akkor maradjon otthon. 

“Folytatjuk a fejlesztéseket, ahogy egyre többet megtudunk arról, hogyan lépnek kapcsolatba az emberek ezeken a tereken, különösen, ha arról van szó, hogy segítsünk egyszerűen és megbízhatóan jelenteni a dolgokat” - mondta patel esetével kapcsolatban Joe Osborne, a Meta szóvivője. 

Patel szerint esélye sem volt még semmilyen biztonsági funkciót alkalmazni, mert annyira gyorsan történt az egész, és még inkább elszomorították azok a kommentek, amelyek szerint egyszerűen ne válasszon női karaktert. 

Forrás: Vice

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingmorzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr7717086520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marketing Morzsák

Hírek a social mediából és a social mediáról. Facebook, Instagram, Twitter, Tikt-Tok és társai.

Facebook oldaldoboz

Még több Marketing Morzsa

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása