A buffalói lövöldözésre adott reakciók miatt támadják a közösségi oldalakat

A Hope Not Hate kampánycsoport elfogadhatatlannak nevezte azt, ahogyan a közösségi oldalak reagáltak a szombati, 10 áldozatot követelő buffalói szupermarketben történt lövöldözésre, ahol egy 18 éves férfi a Twitchen közvetítette élőben a tömegmészárlást. 

jonathan-rivera-mn1f8cbmft0-unsplash.jpg

A Twitch gyorsan levette az élő közvetítést, de a Meta és a Twitter sokkal lassabban lépett, igaz ők is azt állítják, hogy lehetőségeikhez képest próbálják gyorsan eltávolítani a linkeket, amelyeket a fegyveres sisakján készült felvételek másolataira mutatnak. A twitchen 22 ember nézte élőben a támadást, de egy másik, kevésbé ismert streaming oldal annyira későn reagált, hogy addigra már több mint 3 milliószor megnézték a felvételeket. 

A Facebook több mint tíz órán keresztül nem távolította el a videóra mutató hivatkozásokat, amit addigra már több mint 46 ezer alkalommal osztottak tovább annak ellenére, hogy az ilyen esetekre készült hivatalos adatbázisokba azonnal felkerült a felvételek digitális azonosítója, hogy bármilyen közösségi oldal könnyedén tudja blokkolni ezeket a tartalmakat. 

“Az elkövető egyik elsődleges célja, hogy minél több emberhez elterjedjen, hogy félelmet keltsen, és másokat is hasonló támadásokra ösztönözzön, ez az elkövető egyik elsődleges célja - és ez sikerült is” - mondja Patrik Hermansson, a Hope Not Hate vezetője, és arra is emlékeztetett, hogy a 2019-ben az új-zélandi Christchurchben elkövetett támadások után a közösségi oldalak további lépéseket ígértek a terrorista tartalmak terjedésének korlátozása érdekében. Annak ellenére, hogy több év állt rendelkezésükre, Hermansson szerint jól látszik, hogy nem sikerült elérni, hogy az ilyen jellegű tartalmak ne tudjanak terjedni az oldalakon. 

Azt is megállapították, hogy a platformok nem tettek lépéseket a buffalói lövöldözés által hivatkozott Great Replacement összeesküvés-elméletet népszerűsítő bejegyzések 90 százalékánál, szerintük a támadás azt bizonyította be, hogy a szavak is ölni tudnak. 

Forrás: BBC

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingmorzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr5717834585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marketing Morzsák

Hírek a social mediából és a social mediáról. Facebook, Instagram, Twitter, Tikt-Tok és társai.

Facebook oldaldoboz

Még több Marketing Morzsa

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása