Minden illinois-i Facebook-felhasználó kap százezer forintot

2015-ben három felhasználó beperelte a Facebookot, egy 2088-as illinois-i törvény alapján. Azt a funkciót sérelmezték, ami képfeltöltés esetén tippeket ad, hogy melyik ismerős szerepelhet a fotón. A helyi törvény alapján ilyet csak akkor csinálhatnának, ha előzetesen beleegyezést kértek volna a biometrikus adatok gyűjtésére és ilyen jellegű használatára. 

annie-spratt-5psjeebvp9o-unsplash_1.jpg

Az évek alatt csoportos keresetté nőtte ki magát az ügy, tavaly novemberig bárki csatlakozhatot hozzá, aki úgy érezte, hogy az ő személyiségi jogait is megsértették. Végül 1,7 millió ember csatlakozott, és összesen 35 milliárd dollárt követeltek. A Facebook először 550 millió dollárt szeretett volna adni, de ezt a bíróság nem fogadta el, végül 650 millió dollárban sikerült megállapodni. Ebből a jogi képviseletet intéző cég 110 millió dollárt tesz el, a maradékon osztoznak a perhez csatlakozók, így nagyjából százezer forintnak megfelelő dollárt kapnak fejenként, aminél valószínűleg többre számítottak, de elemzők szerint így is elég szép összeg azt nézve, hogy mekkora a büntetés, és hogy más csoportos kereseteknél milyen pénzösszegeket szoktak megítélni. 

Forrás: ArsTechnika

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingmorzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr3716394626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marketing Morzsák

Hírek a social mediából és a social mediáról. Facebook, Instagram, Twitter, Tikt-Tok és társai.

Facebook oldaldoboz

Még több Marketing Morzsa

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása