Néhány rágcsálnivalóval is sikert lehet elérni a TikTokon

Mikor a Mondelez International 2020 januárjában kipróbálta a TikTokot, ők maguk is úgy voltak vele, hogy bedobják a mély vízbe a termékeiket, aztán a válaszaikat az olyan kérdésekre, mint hogy mit is kellene posztolniuk, milyen gyakran, érdekelni fogja-e a felhasználókat, és egyáltalán van-e keresnivalója egy ilyen márkának ezen a közösségi platformon, majd menet közben kitalálják. 

nico-smit-ptv-b97dhni-unsplash.jpg

A Nutter Butter, azaz egy mogyoróvaj volt az első márkájuk a TikTokon, mert éppen ekkor újultak meg. Egy este alatt siker lett belőle, így a többi márka is szépen lassan kipróbálta a TikTokot. Ezen a nyáron a Sour Patch Kids és az Oreo követőinek a száma meghaladta az egymilliót. A TikTok mindig hangoztatja magáról, hogy itt a márkák nem reklámokkal érnek el igazán sikereket, hanem azzal, ha megértik a platform lényegét, és a sajátjuknak érzik. A Mondelez is azt mondja, hogy rájöttek, hogy nem kell tökéletességre törekedni, nem drága videókra van szükség, egyszerűen szórakoztatónak kell lenni, rá kell csatlakozni trendekre. A Sour Patch Kids például a feta sajtos tészta őrületbe szállt be, és elkészítette az ínycsiklandónak egyáltalán nem nevezhető gumicukros változatot

Arra is rájöttek, hogy nem szabad, hogy úgy tűnjön erőlködnek, és csak arra törekszenek, hogy meglovagolják az aktuális trendeket, ezért bár több munkát igényel, de olyan bejegyzéseknél is kommentelgettek, amelyek ugyan nem virálisak, mégis segítettek abban, hogy a célközönség azt lássa, hogy itt van egy márka, amellyel lehet kommunikálni, sőt akár meg is osztja a tartalmaikat, vagyis figyel a vásárlóira. 

Bár a márkákat sokan ismerik, de kevesebben tudják, hogy mik a testvérmárkák, azaz, hogy a Mondelez-hez milyen márkák is tartoznak. Így viszont a keresztpromóció is megoldható, és könnyedén tudják egymás videóit népszerűsíteni, vagy éppen egy barátságos rivalizálással szórakoztatni a követőket. 

Azt is sikerült kitapasztalni, hogy a trendek akár óránként változnak, és időben kell reagálni. Ha csak másnap csapnak le egy labdát, mert engedélyeztetni kell mindent, akkor nem tud pörögni az egész, ezért a megbízott 360i ügynökségnek szabad kezet adtak a trendekre reagálásban, míg az alapvető stratégiákat természetesen egyeztetik előre.  Az erős közösségi médiás jelenlétet pedig most már az eladásokon is látják. Nem kiugró, hanem pont egészséges mértékű növekedést tapasztaltak, amivel a Mondelez és az ügynökség is elégedett. 

Forrás: Adweek

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingmorzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr916728924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marketing Morzsák

Hírek a social mediából és a social mediáról. Facebook, Instagram, Twitter, Tikt-Tok és társai.

Facebook oldaldoboz

Még több Marketing Morzsa

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása