Az orosz rendőrség keményen fellép a fotóbűnözés ellen

Az elmúlt hetekben az orosz hatóságok több olyan személy ellen is intézkedtek, akik kihívó, vagy részben nudista képeket posztoltak közösségi oldalakra, miközben a háttérben valamilyen jól ismert orosz emlékhely látható. Az elmúlt hét során legalább négy olyan esetet jelentettek, amikor a rendőrség őrizetbe vett, nyomoz vagy börtönbe zárt oroszokat olyan fényképek miatt, amelyeket a Kreml, a Boldog Vazul-székesegyház vagy a szentpétervári Szent Izsák Katedrális előtt készültek. 

artem-beliaikin-1k8pwxiryia-unsplash.jpg

Képünk csak illusztráció

 

Egy házaspárt 10 hónapos börtönbüntetésre ítéltek, mert orális szexre utaló fényképet készítettek a moszkvai Boldog Vazul-székesegyház jól ismert hagymakupoláival a háttérben. A bíróság bűnösnek találta őket a hívók érzéseinek megsértsében. Más nőket is őrizetbe vettek azért, mert különböző városokban, köztük Szentpéterváron és Jekatyerinburgban nyilvános helyeken vagy rendőrőrsök előtt mutatták meg a feneküket vagy melleiket. Sokan azzal védekeztek, hogy a képek elkészültek ugyan, de nem ők a felelősek amiatt, hogy azok felkerültek az internetre. 

Egyre több konzervatív aktivista fordul a rendőrséghez, hogy a közösségi média teljes mértékben apolitikus szereplői ellen is nyomozást kérvényezzenek. Van olyan nő, aki csak azért nem kapott börtönt, mert iskolás korú gyermeke van. Mások a lázadás egy új formájának tekintik, ha börtönbe kerülnek amiatt, mert meztelenkedtek például egy rendőrőrs előtt. Az ellenőrzések és vizsgálatok nem csak aktuális, de több évvel ezelőtti képek miatt is elővesznek influenszereket és közszereplőket. 

Forrás: The Guardian

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingmorzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr6016749648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marketing Morzsák

Hírek a social mediából és a social mediáról. Facebook, Instagram, Twitter, Tikt-Tok és társai.

Facebook oldaldoboz

Még több Marketing Morzsa

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása