Nem, nem ültetnek fát a kis kedvencek képeiért cserébe

Mi is írtunk az Instagram új funkciójáról, egy matricáról, amellyel azt lehet kérni a sztoriban, hogy valaki mutassa meg valamilyen saját dolgát. Az “Add Yours” matricát használta meglehetősen elhamarkodottan a @plantatreeco oldal is, az egészből pedig egy gigantikus virális trend lett. 

skynews-file-pic-woman-and-her-dog_5577177.jpg

A hivatalos státusszal rendelkező oldal arra kérte a követőit, hogy küldjenek képet a kis kedvencükről, cserébe pedig ültetnek egy fát, minden egyes háziállat fotója után. Több sem kellett az embereknek, hiszen ennél kényelmesebb módja nincs a Föld megmentésének, elkezdtek özönleni a fotók. Azok az emberek, akik úgy gondolták, hogy egy képpel mindenfajta kényelmetlenség nélkül megtettek mindent azért, hogy a Föld megmeneküljön, és hátradőlve várhatják a faültetést, végül csalódni kell, ugyanis a cég elismerte, hogy nem fog ennyi fát ültetni. 

Az érintett cég már 10 perc után belátta, hogy ennek nem lesz jó vége, és törölték a posztot, viszont addigra már elindult a gépezet, a matrica, és az állatok képei elárasztották a közösségi oldalt. Egy csomó sztár is beszállt, akiknek hatalmas követőtábora van, így ők is elkezdtek fotókat küldeni.  A posztot eredetileg jegyző cég azt mondta, hogy egyébként ők 4500 fát ültettek, de azt nem mondták meg, hogy mikor vagy hol. Emellett közösségi gyűjtésbe is fogtak, hátha tényleg sikerül hatmillió fára való pénzt összeszedni. 

Forrás: Sky

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingmorzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr1216751966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marketing Morzsák

Hírek a social mediából és a social mediáról. Facebook, Instagram, Twitter, Tikt-Tok és társai.

Facebook oldaldoboz

Még több Marketing Morzsa

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása