Börtönbüntetés járhat pénzügyi tanácsok osztogatóinak

Egyre népszerűbbek a közösségi oldalakon a finfluenszerek, vagyis azok az influenszerek, akik kifejezetten pénzügyi és befektetési tanácsokat adnak, miközben mesésen gazdag életükről osztanak meg felvételeket. Ám ezek nagyon sokszor vagy nem valóságosak, vagy olyan tanácsokat osztogatnak, amik miatt a követőik az összes megtakarításukat bukják. Felelősséget nem vállalnak, és gyakran a kockázatokra sem hívják fel a figyelmet, és ebből elege lett az ausztrál kormánynak.  Az Asic (Ausztrál Értékpapír- és Befektetési Bizottság) vállalatfelügyeleti szervezet szerint azoknak a közösségi média influenszereknek, akik online pénzügyi termékekről és szolgáltatásokról beszélnek, be kell tartaniuk a törvényt, különben „jelentős szankciókat” kockáztatnak.

nicholas-cappello-wb63zqj5gne-unsplash.jpg

Az ausztrál törvények egyszerűek, a pénzügyi és befektetési tanácsadáshoz engedélyekre van szükség, akinek nincs, és mégis ezzel foglalkozik, az pedig akár öt évig terjedő szabadságvesztést kockáztat.  Az influenszerek nagy hozamot, tutibiztos tőzsdei tippeket ígérnek, vagy linkeken keresztül küldik a követőiket online brókerekhez pedig ezekhez mind engedélyre lenne szükségük. A pénzügyi influenszerek nagy hatást gyakorolnak a fiatalokra, a szervezet felmérése szerint a 18 és 21 év közötti ausztrálok harmada követte valamelyiket a közösségi médiában, és további 64 százalékuk mondta azt, hogy miattuk változtatott a pénzügyeivel kapcsolatos viselkedésén. 

Forrás: The Guardian

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingmorzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr7717786004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marketing Morzsák

Hírek a social mediából és a social mediáról. Facebook, Instagram, Twitter, Tikt-Tok és társai.

Facebook oldaldoboz

Még több Marketing Morzsa

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása