Gyerekeknek szóló alkalmazások gyűjtenek túl sok adatot

Egy kutatás szerint az amerikai gyerekek 81 százaléka internethasználó, és rendszeresen használ különböző appokat 8 éves korára. A pandémia óta nem csak szórakozásra, de tanulásra, vagy éppen a barátokkal való kapcsolattartásra is különböző alkalmazásokat használnak a gyerekek, amelyeknek a veszélyessége nem csak attól függ, hogy milyen tartalmakat mutat nekik, vagy idegenek kapcsolatba tudnak-e lépni velük, de sokan megfeledkeznek arról, hogy a gyerekek adatait és használati szokásait is védeni kellene. 

igor-starkov-s4gl0xwpsiu-unsplash.jpg

Ráadásul a Pew Research Center kutatásából kiderült, hogy a legnépszerűbb, kifejezetten a gyerekeknek szánt alkalmazások is rengeteg érzékeny adatot gyűjtenek, míg vannak olyan alternatívák, amelyek a gyermek semmilyen adatára nem kíváncsiak. Mint kiderült, ebből a szempontból az egyik legveszélyesebb alkalmazás a pénzügyi ismereteket oktató Greenlight, de a Pokemon Go, a Messneger Kids vagy a Youtube Kids is indokolatlanul sokat tud a gyerekekről. Az alábbi infografikán részletesebben látszik, hogy egészen pontosan milyen adatokat gyűjtenek, és milyen alternatívát lehet helyette kínálni a gyerekek számára. 

Forrás: Social Media Today

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingmorzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr4317806249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marketing Morzsák

Hírek a social mediából és a social mediáról. Facebook, Instagram, Twitter, Tikt-Tok és társai.

Facebook oldaldoboz

Még több Marketing Morzsa

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása