Nagy fehér cápát evő kínai influenszer után nyomoz a rendőrség

Egy kínai influencer ellen rendőrségi nyomozás folyik, miután megsütött és megevett egy nagy fehér cápát, és ezt videóra is vette. A Tizi álnéven ismert vloggerről készült felvételek azt mutatják, hogy egy ragadozó halból lakmározik, amelyről Nanchong városának rendőrsége megerősítette, hogy egy nagy fehér cápa.

gerald-schombs-8do2xxcob0q-unsplash.jpg

„Gonosznak tűnhet a hal, de a húsa valójában nagyon puha” – mondta Tizi, miközben nagy darabokat tépett le az állat grillezett húsából egy július közepén közzétett felvételen. A videón, amióta törölték, látható, amint szétbont egy két méter hosszú halat, és lefekszik mellé, hogy megmutassa milyen nagy. A cápát ezután félbevágja, bepácolja és grillezi, míg a fejét fűszeres lében megfőzi.

A nagy fehér cápákat a Nemzetközi Természetvédelmi Unió a védett fajok közé sorolta – egy lépéssel a veszélyeztetett kategóriába való besorolás előtt. A cápák – az óceánok legjelentősebb csúcsragadozói – populációit az elmúlt néhány évtizedben váltak veszélyeztetetté a halászat miatt. Ráadásul Kínában is védettnek tartják őket. Az illegális birtoklás öttől tíz évig terjedő börtönbüntetést vonhat maga után.

"Elképesztő, hogy egy internetes híresség fényes nappal, milliók előtt ehet meg egy védett állatot!" – írta az egyik kommentelő a történetre válaszolva.

„Ezek a kulturálatlan figyelem-függők nagyon mélyre mennek, hogy magukra vonzzák a tekintetet!” – mondta egy másik.

Nem világos, hogy a csaknem 8 millió követővel rendelkező Tizit megbüntetik-e.

Azt mondta a helyi médiának, hogy „legális csatornákon” keresztül szerezte meg a cápát, de a helyi mezőgazdasági hivatal hétfőn azt közölte, hogy állítása „összeegyeztethetetlen a tényekkel”, és a rendőrség nyomozást folytat.

A szárított bébi cápa húsát macskaeledelként használják Kínában, és számos online boltban megvásárolható.

A kínai állami média régóta háborúzik a vírusként terjedő falás-videók ellen, miközben az élő közvetítési platformok évek óta ígérik, hogy bezárják a túlzott evést és az élelmiszer-pazarlást népszerűsítő fiókokat.

Forrás: The Guardian

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingmorzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr2317900173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marketing Morzsák

Hírek a social mediából és a social mediáról. Facebook, Instagram, Twitter, Tikt-Tok és társai.

Facebook oldaldoboz

Még több Marketing Morzsa

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása