Egy holland kisváros beperelte a Twittert

Egy holland kisváros pénteken beperelte a Twittert, és követeli, hogy távolítson el minden olyan bejegyzést, amely egy állítólagos sátánimádó pedofil körrel kapcsolatos, akikről azt állítják, hogy az 1980-as években tevékenykedtek a városban.

kevin-grieve-oey4a5tr_fk-unsplash.jpg
Képünk csak illuszstráció

Bodegraven-Reeuwijk, egy körülbelül 35 ezer lakosú város Hollandia közepén. A település 2020 óta áll az összeesküvés-elméletek középpontjában, amikor is három férfi alaptalan történeteket kezdett terjeszteni a gyermekbántalmazásról és -gyilkosságról, amely szerintük a városban történt az 1980-as években.

A történetek fő kezdeményezője azt mondta, gyerekkori emlékei vannak, amikor szemtanúja volt egy bizonyos embercsoport által elkövetett bántalmazásnak Bodegravenben.

A történetek sok nyugtalanságot keltettek a városban, mivel tweetek sok követője sereglett a helyi temetőbe, hogy virágokat és írásos üzeneteket helyezzenek el a látszólag véletlenszerű halott gyerekek sírjainál, akikről azt állították, hogy a sátánista kör áldozatai.

Tavaly ugyanez a bíróság arra kötelezte az említett férfiakat, hogy azonnal távolítsák el a történettel kapcsolatos összes tweetjüket, fenyegetésüket és egyéb online tartalmaikat, és gondoskodjanak arról, hogy ezek soha többé ne jelenhessenek meg. Ezt meg is tették, de ennek ellenére a Bodegravenről szóló történetek továbbra is keringenek a közösségi médiában, ami arra késztette a várost, hogy magával a Twitterrel vegyék fel kapcsolatot.

"Ha az összeesküvés-elméletek hívei nem távolítják el üzeneteiket, akkor az érintett platformoknak cselekedniük kell" - idézte Bodegraven város ügyvédjét, Cees van de Sandent a De Volkskrant című holland lap pénteken.

Van de Sanden elmondta, hogy júliusban a város azt kérte, a Twitter keresse meg és távolítsa el a Bodegraven-történettel kapcsolatos összes üzenetet – nem csak azokat, amelyeket a három elítélt férfi tett közzé –, de ez idáig nem kapott választ a cégtől.

A Twitter ügyvédje, Jens van den Brink nem kívánt nyilatkozni a hágai kerületi bíróság pénteki tárgyalása előtt.

A Bodegraven-történet mögött álló férfiak amúgy mind börtönben vannak, mivel más bírósági ügyekben elítélték őket. Többek között azért, mert felbujtottak és halálosan megfenyegettek embereket, köztük Mark Rutte miniszterelnököt és Hugo de Jonge volt egészségügyi minisztert.

Forrás: The Guardian

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingmorzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr4017934760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marketing Morzsák

Hírek a social mediából és a social mediáról. Facebook, Instagram, Twitter, Tikt-Tok és társai.

Facebook oldaldoboz

Még több Marketing Morzsa

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása