Jó úton halad a Facebook, hogy elérje a fenntarthatósági céljait

Közzétette a Facebook a fenntarthatósági jelentését, amiben arról számolt be, hol tart a két évvel ezelőtt tett vállalásaiban. 

Akkor az volt a legerősebb ígéretük, hogy 2020 végére a működésük teljes egészében tiszta energiára épül majd. A tavalyi évről szóló jelentés szerint 2019-ben a működéshez 86 százalékban megújuló energiaforrásokat használtak, vagyis nagyon közel álltak már év végén ahhoz, hogy elérjék a céljukat. 

appolinary-kalashnikova-wyghtlym344-unsplash.jpg

Ehhez hatalmas beruházásokkal építettek ki napenergiát és szélenergiát felhasználó rendszereket, Texasban például egy hatalmas napelemekkel teli telepük épül, egy majdnem 20 négyzetkilométeres területen olyan kapacitással, ami nagyjából 72 ezer háztartás energiaszükségletét tudná ellátni. Közben a Menlo Park-ban található központjuk teljes egészében megújuló energiát használ, és a napi szemétmennyiség 90 százalékát hasznosítják újra. 

Persze a legnagyobb energiát az adatparkok és a szerverek működtetése jelenti, ebben is haladnak, négy amerikai és egy svéd adatpark is megkapta a környezetkímélő besorolást. Emellett nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy kevés szemetet termeljenek, spóroljanak az ivóvízzel és csökkentsék a kibocsátást. Dániában például sikerült elérni, hogy a szerverek árasztotta hővel fűtsenek közeli házakat és lakásokat.

Forrás: The Burnin

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingmorzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr9915993704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marketing Morzsák

Hírek a social mediából és a social mediáról. Facebook, Instagram, Twitter, Tikt-Tok és társai.

Facebook oldaldoboz

Még több Marketing Morzsa

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása