Több ezer nő manipulált meztelen képe került ki az internetre

Legalább százezer olyan kép lehet az interneten, amin olyan nők láthatóak meztelenül, akikről soha nem készült ilyen fotó, de a közösségi oldalaikon megjelent fotók alapján szoftverek segítségével készült róluk a manipulált kép. Az áldozatok ruhában készült fotóit mesterséges intelligencia segítségével vetkőztették le, majd a Telegramon kezdtek terjedni a fotók.

ferdinand-studio-ydbefrrxmr8-unsplash.jpg

Képünk illusztráció/Unsplash

Az algoritmus készítői szerint ez ártatlan szórakozás, hiszen tulajdonképpen nem is a nők vannak a képeken. Az ilyen fotókat Telegramon lehetett rendelni, és bár az ember joggal hihetné azt, hogy mindenki közéleti szereplőkre kíváncsi, az áldozatok többsége egyszerű hétköznapi nő, vagy kiskorú. A technológia ugyanaz, mint amit a deepfake videók készítésénél használnak, aminek többsége hírességekről készít hamis pornóvideót. A szakértők szerint aggasztó, de nem meglepő, hogy ennek már hétköznapi nők is áldozatául esnek, és arra is figyelmeztetnek, hogy bár most most még lehet, hogy nem túl jó a kép minősége, így is sértő, arról nem beszélve, hogy hamar elérkezhet az a szint, amikor egy szakavatatlan szem nem mondja meg azonnal hogy a képet manipulálták. 

A BBC felvette a kapcsolatot az alkalmazás készítőivel, aki szerint ez csak poén, és senkit nem lehetne megzsarolni ilyen képekkel, hiszen még nem tökéletes a minősége, úgyhogy nem érti, mi ezzel a probléma. Szerinte ennél sokkal rosszabb dolgok is történnek a világban, inkább azzal kellene foglalkozni. 

Az érintett nők, akiknek a manipulált képei bárhol és bárkinél kiköthetnek, nem osztják ezt a véleményt, főleg amiatt, hogy a jogrendszer sincs felkészülve arra, hogyan kezelje az ilyen eseteket, pedig sokszor pedofil tartalmak is hasonló módszerrel készülnek. 

Forrás: BBC

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingmorzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr5116259034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marketing Morzsák

Hírek a social mediából és a social mediáról. Facebook, Instagram, Twitter, Tikt-Tok és társai.

Facebook oldaldoboz

Még több Marketing Morzsa

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása