10 éves börtönbüntetést kaphat a Twitter-troll

Több mint négy év után hivatalosan is vád alá helyezték azt a Twitter-felhasználót, aki hamis híreket terjesztett a 2016-os amerikai elnökválasztásokkal kapcsolatban. A férfi elhitette, hogy csupán SMS küldésével is lehet szavazni a választásokon, ami egyértelműen hamis információ, és a Twitter felhasználási feltételeit is megsértette. Akit becsapott, attól pedig megvonta a lehetőséget, hogy jogszerűen szavazzon.

freestocks-haipj8pyel8-unsplash.jpg

A floridai Douglass Mackey "Ricky Vaughn" néven volt elérhető a Twitteren, és számos panaszt nyújtottak be ellene 2016 szeptembere és novembere között, amik szerint azt az álhírt terjeszti, hogy az elnöki szavazás idején elég csak SMS-t küldeni érvényes szavazatként. Mackey több Trump-támogató csoportban is ott volt, és aktívan terjesztette az ötleteit, amikkel befolyásolni akarta a választásokat.

A Twitter több alkalommal is felfüggesztette egyébként az oldal felhasználási feltételeinek megszegéséért, de Mackey többször is visszatért más néven, és egészen 2018-ig sikerült is ismeretlennek maradnia. Akkor a Huffington Post újságírói leplezték le. A 2016-os választások alatt egyébként a 150 legbefolyásosabb személy közé tartozott az MIT Media Lab adatai alapján.

Most viszont az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma vád alá helyezte, és akár 10 évig terjedő börtönbüntetést is kaphat.

Forrás: PC WORLD

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingmorzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr5716411752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marketing Morzsák

Hírek a social mediából és a social mediáról. Facebook, Instagram, Twitter, Tikt-Tok és társai.

Facebook oldaldoboz

Még több Marketing Morzsa

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása