Erdőtüzet gyújthattak TikTokerek a több lájkért

Humaira Asghart, akit 11,5 millió TikTok-rajongója „Dollyként” ismer, azzal vádolják, hogy erdőtüzet indított el Pakisztán fővárosában, mikor egy videót forgatott a közösségi oldalra. Az influenszer ellen vádat emelnek. 

Az azóta levett 11 másodperces klipben Asghar drámai módon, lassított felvételben sétál le egy erdős dombról, amelyet lángok borítanak. Az állítólag a Margalla Hills Nemzeti Parkban forgatott videóhoz mellékelt leírásban azt írta, hogy: „Tűz csap fel, bárhol is vagyok”. Nem ő az egyetlen, akit ezzel vádolnak pakisztáni tisztviselők, akik szerint a nézettségért gyújtanak tüzet akkor, amikor az országot hőhullámtól szenved. 

erdotuz.jpg

A hónap elején letartóztattak egy férfit Abbottabad városában, mert szándékosan erdőtüzet okozott, hogy azt háttérként használja videójában. Egy másik, nemrégiben megjelent videón két férfi látható, akik üzet gyújtanak, majd elmenekülnek onnan, miközben zene szól a háttérben. 

A dombok, ahol a videót forgatták, a Himalája hegylánc folytatása, és számos veszélyeztetett növény és állat természetes élőhelye. 600 növényfajnak, 250 madárfajtának, 38 emlősnek és 13 hüllőfajtának ad otthont.

Ashgar tagadta, hogy szándékosan tüzet okozott volna, kiemelte, hogy sosem ártana a videók elkészítésével. Előkerült egy olyan videó is, amelyen az influenszer egy férfi mellett áll, aki azt mondja, hogy ő gyújtotta a tüzet, mert sok volt az erdőben a kígyó. 

Forrás: Vice

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingmorzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr517838391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marketing Morzsák

Hírek a social mediából és a social mediáról. Facebook, Instagram, Twitter, Tikt-Tok és társai.

Facebook oldaldoboz

Még több Marketing Morzsa

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása