Már a tükrös szelfiket is hamisítják

Egy nagyon furcsa trendre hívta fel az olvasók figyelmét a Guardian, azt figyelték meg, hogy már a tükrös szelfik sem a régiek. Eddig ugye ha valaki látott egy tükröt, akkor előkapta a telefonját, félig vagy teljesen kitakarta vele az arcát, és készített egy képet. Na ez most megváltozott, és sokkal bonyolultabbá vált. 

kylie.png

Igazából a tükrös szelfi sem nevezhető technikailag szelfinek, de az új verziója már tükrösnek sem. Az egész lényege, hogy a kép még mindig olyan hatást kelt, mintha a tükörképét fotózná az ember a telefonnal, de nem tükörrel, és nem a kezében tartott telefonnal készül valójában a kép. Hanem egy másik telefonnal vagy fényképezőgéppel, ami az imitált tükör szerepét tölti be. Míg a hagyományos felhasználók többsége a tükrös szelfiket továbbra is tükörrel készíti, és leírhatatlan boldogságot jelent, ha az életterében felfedez egy új tükröt, azaz gyakorlatilag egy új helyszínt, addig az influenszerek és a hírességeknek tükör sem kell. Sokakat foglalkoztatott már egy ideje, hogy honnan van a hírességeknek annyi tükör a lakásában, tökéletesen megvilágított és berendezett helyeken is, és hogyan pucolják mindig tisztára. Egy TikTok-felhasználó rántotta le a leplet, hogy az egész kamu. 

Hogy mi az értelme az egésznek, és miért nem lehet akkor már egy rendes képet lőni, ahelyett, hogy tükrös szelfit imitálnak? Na ez az a kérdés, ami most azokat foglalkoztatja, akik nagyon ráérnek a világ dolgaival foglalkozni. Van, akik szerint ez egyfajta vizuális művészet, vannak, akik szerint önbizalomhiány, és olyanok is, akik szerint a tükrös szelfi sokkal meghittebb, intimebb hangulatot kölcsönöz a képeknek, és ezért csinálják. De hogy akkor miért nem jó egy sima tükrös szelfi? Ez az a kérdés, amire nem igazán tudja senki sem a választ. 

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingmorzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr2316475128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marketing Morzsák

Hírek a social mediából és a social mediáról. Facebook, Instagram, Twitter, Tikt-Tok és társai.

Facebook oldaldoboz

Még több Marketing Morzsa

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása