13 évesek is halálos fenyegetéseket küldenek

A brit Love Island egyik szereplője beszélt parlamenti képviselőknek az online zaklatásról és a bántalmazásról egy meghallgatáson, amelyik az angliai  influenszer kultúrát szeretné jobban megismerni. 

timothy-eberly-2jv3dbrft-y-unsplash.jpg

A valóságshow szereplője azt mondta, hogy a zaklatói és bántalmazói között gyereket nevelő családos emberek, ápolásban dolgozók, és gyerekek is részt vettek. Mikor bement a játékba, 3000 követője volt, mire kijött, 1,1 millió. Amy Hart azt mondja, hogy a közösségi oldalak egyáltalán nem segítik azokat, akiket online zaklatnak. Mikor jelentette a kommenteket, sorra azt kapta vissza, hogy azok nem sértik a felhasználási feltételeket. Szerinte azonban, ha olyan üzenetek, amelyek arról szólnak, hogy őt valaki mennyire gyűlöli, mennyire ronda, mennyire értéktelen, igenis olyan tartalmak, amiket szűrni kellene. 

Néha utánanyomozott a zaklatóinak, és feltette magának a kérdést, hogy vajon azok a családos emberek, ápolók, a barátaiknak is elbüszkélkednek, hogy szabad idejükben embereket bántalmaznak az interneten? A legmegdöbbentőbb halálos fenyegető üzenetet egy 13 évestől kapta, ami után elgondolkozott, hogy ha egy gyerek, 13 évesen ilyet ír a szobájából, mivé válik 18 éves korára? 

Más influenszerek is hasonlókról számoltak be, Em Sheldon szerint minden nap kap támadásokat olyan emberektől, akiknek túlzás nélkül az a vágyuk, hogy tönkretegyék az életét. 

Forrás: The Guardian

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingmorzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr3916701552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marketing Morzsák

Hírek a social mediából és a social mediáról. Facebook, Instagram, Twitter, Tikt-Tok és társai.

Facebook oldaldoboz

Még több Marketing Morzsa

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása