A Facebook a gyerekekre figyelve enyhítené a kárt

Az elmúlt hetekben ismét alaposan rájár a rúd a Facebookra és társplatformjaira. Nem elég, hogy kiszivárgott egy dokumentum, hogy a cég már régen tudta, hogy az Instagram káros a tinikre, de még volt egy hatórás leállásuk is, aminek láttán sokan már világvégét jósoltak. Valószínűleg ezért is igyekszik most a Facebook valamit bedobni, hogy enyhítse a kárt, ráadásul kifejezetten a tinikre irányítva a dolgot.

annie-spratt-v_yek9woupw-unsplash.jpg

Az egyik ilyen, hogy a fiatalok számára módosítanak az algortimuson. Ez azt jelenti, hogy ha a rendszer észreveszi, hogy egy tini túl gyakran néz ugyanolyan tartalmat, akkor kifejezetten erőltetni fogja, hogy elterelje arról az egyről a figyelmét, és változatosabbá teszi a hírfolyamot. Ezen felül, ha kifejezetten káros tartalmat nézegetnek, akkor riasztás küld majd a szülőknek.

Egy másik kiszivárgott terv pedig arról szól, hogy úgymond szünetet lehet tartani, amivel olyanná válik a fiók, mintha felfüggesztették volna, de a részletek még nem ismertek.

Forrás: HVG

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingmorzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr3916717636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marketing Morzsák

Hírek a social mediából és a social mediáról. Facebook, Instagram, Twitter, Tikt-Tok és társai.

Facebook oldaldoboz

Még több Marketing Morzsa

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása