Spanyolország tiltaná az influenszereknek az egészségtelen ételek reklámozását

Spanyolország bejelentette, hogy megtiltja az influencereknek, tévéműsorvezetőknek és sportsztároknak, hogy egészségtelen ételeket és italokat reklámozzanak gyerekeknek. A most nyilvános konzultációra bocsátott javaslatok értelmében tilos lenne olyan élelmiszert vagy italt reklámoznia ismert embereknek, amely magas cukor-, nátrium-, só- vagy zsírtartalmú. Ez a szabály egyébként a szülőkre és tanárokra is vonatkozna, vagyis mindenkire, aki a gyermekek számára példakép lehet. 

robin-stickel-tzl1ucxg5es-unsplash.jpg

A népszerű, neves személyiségeket ezzel egyidőben arra kérik, hogy vegyenek részt oktatási és közegészségügyi kampányokban a „fizikai aktivitás és egészség, valamint a fenntartható és felelős táplálkozási szokások előmozdítása érdekében”.  A lépésre öt hónappal azután került sor, hogy a spanyol fogyasztói ügyekért felelős miniszter, Alberto Garzón bejelentette, hogy betiltja a gyermekeknek szánt egészségtelen élelmiszerek reklámozását a tévében, az interneten, a közösségi médiában és az alkalmazásokban, a mozikban, az újságokban és a rádióban. A tilalom olyan termékekre vonatkozna, mint a csokoládé, sütemények, kekszek, energiaszeletek, gyümölcslevek, energiaitalok és fagylaltok. Kihívói szerint azonban ennél sokkal nagyobb gondot jelent a közösségi oldalakon például a drogok népszerűsítése, és inkább azzal kellene foglalkozni, nem a süteményekkel. 

Forrás: The Guardian

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingmorzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr5617776214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marketing Morzsák

Hírek a social mediából és a social mediáról. Facebook, Instagram, Twitter, Tikt-Tok és társai.

Facebook oldaldoboz

Még több Marketing Morzsa

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása