Felfüggesztheti Donald Trump fiókját a Twitter

Az Independent cikke szerint előfordulhat, hogy a Twitter örökre kitiltja Donald Trumpot az oldaláról, miután leköszönt. A közszolgálatiság jegyében biztosítani kell az elnöknek, hogy legyen fiókja, hiszen főleg Trump jelentett be előszeretettel ezen a platformon különböző fontos dolgokat. Meg írt egy rakás olyan bejegyzést, ami ellentmond a Twitter szabályzatának. 

trumpmaszk.jpg

Már az is sokakat izgalomba hozott, hogy a Twitter hányszor jelölte meg az Egyesült Államok elnökének bejegyzéseit amiatt, mert azok félrevezetőek, vagy hamis hírt terjesztenek. Azonban a választások óta szinte más se csinálnak, csak a bejegyzéseket jelölgetik, azaz folyamatosan félrevezető bejegyzéseket posztol. Az ilyen fiókokat a Twitter rendszerint vagy ideiglenesen felfüggeszti, vagy megszünteti, ám Donald Trump még az Egyesült Államok elnöke, így a közérdek miatt mentesül a hasonló szankciók alól. 

Hogy a Twitter közszereplővé nyilvánítson egy fiókot, az kell, hogy hivatalos, igazolt fiók legyen, több mint százezer követője legyen, vagy a fiók tulajdonosa pillanatnyilag politikai tisztséget tölt be, vagy jelölt legyen. Ez az utolsó a legfontosabb, mert az első kettő eddig sem zavarta a Twittert, hogy megszüntessen fiókokat. Vagyis amint leköszön, elviekben semmi sem zárja ki, hogy ne szüntessék meg a fiókját a sorozatos szabályszegések miatt. Az Independet szerint mivel folyamatosan figyelmeztetni kell, így elképzelhető az is, hogy felfüggesztik vagy megszüntetik a fiókját, amint leköszönt. 

Forrás: Independent

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingmorzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr9616279304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marketing Morzsák

Hírek a social mediából és a social mediáról. Facebook, Instagram, Twitter, Tikt-Tok és társai.

Facebook oldaldoboz

Még több Marketing Morzsa

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása