Szakértőket lehet kinevezni a Facebook-csoportokban

A csoportok adminjai mától kinevezhetnek szakértőkat a csoportokban azok közül, akik az adott témához szerintük nagyon jól értenek. A szakértők neve mellett megjelenik majd egy kis jelvény, hogy mindenki lássa, hogy aki válaszolt egy feltett kérdésre, az a téma nagyon jó ismerője. 

fb_expertspiac.jpg

A jelölt szakértőknek el kell fogadni ezt a státuszt, miután a csoport adminisztrációja jelezte, hogy szeretné kinevezni őket, és az adminok vissza is tudják vonni valaki szakértői státuszát. A szakértők pedig nagyon egyszerűen tudnak meghívni a csoportba olyan embereket, akik a közelmúltban interakcióba léptek velük a csoporton kívül. 

Azt azért érdemes látni, hogy ebben a fejlesztésben nagyon sok a lehetőség a visszaélésre. Mondjuk egy oltásellenes csoport nyilvánvalóan nem fog olyan embert szakértőnek jelölni, aki nem az ő álláspontjukat képviseli, viszont az, hogy bárki neve mellé, minden végzettség és tudás nélkül odakerülhet az, hogy szakértő, meglehetősen megtévesztő lehet. A szakértő is posztolhat hamis információkat, álhíreket, és hiába jelzik azt többen, az adminon múlik, hogy továbbra is szakértő marad-e az illető. Vagyis érdemes már most tisztázni mindenkinek magában, hogy attól, hogy valakinek a neve mellett ott szerepel a szakértői státusz, még egyáltalán nem biztos, hogy meg lehet bízni abban, amit ír. 

Forrás: The Verge

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingmorzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr3316627696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marketing Morzsák

Hírek a social mediából és a social mediáról. Facebook, Instagram, Twitter, Tikt-Tok és társai.

Facebook oldaldoboz

Még több Marketing Morzsa

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása