Harry herceg szerint az álhírek globális humanitárius problémát jelentenek

Sussex hercege beszélt egy amerikai agytröszt dezinformációval foglalkozó jelentéséről, amely 15 ajánlást fogalmazott meg azzal kapcsolatban, mit is jelent az emberiségnek  az online terjedő álhírek világa, és hogyan lehet javítani a helyzeten. 

markus-spiske-izyjzbwxfya-unsplash.jpg

A jelentés kiemelt szerepet tulajdonítana a helyi újságírás erősítésébe, vagy például az álhírek szuperterjesztői elleni komolyabb fellépést szorgalmazását sürgeti. A jelentést a herceg és hercegné által életre hívott Archewell alapítvány hozta nyilvánosságra. 

„Az információs zavar minden egészségügyi válságot halálosabbá tesz. Lelassítja a klímaváltozásra adott válaszidőnket” – áll a jelentésben, ami szerint a jelenlegi helyzet aláássa a demokráciát, olyan kultúrát teremt, amelyben a rasszista, etnikai és nemi alapú támadásokat megoldásnak tekintik, nem problémáknak. A félretájékoztatás a társadalom legsúlyosabb problémáit teszi még súlyosabbá. “Emberek százmilliói fizetik meg a hazugságoktól megzavart világ árát minden egyes nap” - írják. 

Forrás: The Guardian

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingmorzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr3816756980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marketing Morzsák

Hírek a social mediából és a social mediáról. Facebook, Instagram, Twitter, Tikt-Tok és társai.

Facebook oldaldoboz

Még több Marketing Morzsa

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása