A Twitter bejegyzéseinek 97 százaléka a felhasználók 25 százalékától jön

Egy új kutatás szerint a Twitter egy szűkebb közösség szócsöve lett, azaz a felhasználók 25 százaléka annyira aktív, hogy az összes bejegyzés 97 százaléka hozzájuk köthető. A többi felhasználó azonban nem igazán aktív. A kutatás csak az Egyesült Államokra terjed ki, így arra vonatkozóan nincs adat, hogy például itthon mi az eloszlás. 

pew_tweets1.jpg

Ez fontos információ lehet a Twitteren kommunikáló márkáknak is, hiszen úgy tűnik, hogy ha a megfelelő, aktív célcsoport figyelmét sikerül felkelteni, esetleg maga mellé állítani, akkor az nagy segítség lehet, illetve figyelembe kell venni azt is, hogy úgy tűnik sokan vannak, akik jelen vannak, használják az alkalmazást, csak éppen csendes megfigyelők. A másik fontos észrevétel, hogy az aktív felhasználók nagyon-nagyon sok retweetet használnak, azaz mások bejegyzéseit osztják meg újra.

Az összes felhasználó tweeteinek 82 százaléka válasz és újratweet, nem eredeti bejegyzés. Ez pedig változtat azon a nézeten is, hogy a Twitter az ötletelés és az eredeti gondolatok helyszíne, inkább a diskurzus és a vita lehet domináns. Arra is rávilágított a kutatás, hogy a Twitteren az Egyesült Államokban élő felnőttek túlnyomó többsége (89%) rendelkezik olyan nyilvános fiókkal, amelyet bárki láthat, aki felkeresi az oldalt. És az is kiderült, hogy ezzel sokszor nincsenek tisztában a felhasználók. 

Forrás: Social Media Today

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingmorzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr8716762066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marketing Morzsák

Hírek a social mediából és a social mediáról. Facebook, Instagram, Twitter, Tikt-Tok és társai.

Facebook oldaldoboz

Még több Marketing Morzsa

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása