Mindenki gondolja át, mielőtt a fiatalok megjelenésére tesz megjegyzést

Elyse Myers TikToker kezdett el behatóbban foglalkozni egy olyan kérdéssel, ami valószínűleg sokakat bánt, de kevesen foglalkoznak vele. Szerinte az embereknek sokkal elővigyázatosabbnak és óvatosabbnak kellene lenni, mikor mások testi adottságait taglalják. Vagy lehetőleg egyáltalán nem kellene ezt szóvá tenni. 

A 28 éves Myers a saját küzdelmét osztotta meg, a negatív testképéhez hozzájárult az is, hogy még csak hetedik osztályos volt, de mégis felnőtt emberek bántották a megjelenése miatt. Arra kérte a követőit, osszák meg a hasonló történeteiket, de mondjanak példát arra is, mikor egy felnőtt hozzászólása inkább bátorította őket, hogy a pozitív példákat is erősítsék. Azt mondja, mikor gyerekként jellemezték őt, az első mindig az volt, hogy kerek. Pedig mondhatták volna, hogy göndör hajú, hogy mosolygós, hogy aranyos vagy éppen határozott.  Azt mondja hamarabb tudatosították benne a teste méretét, és hogy azt szégyellni kell, mint azt, hogy akár szerethetné is magát. Megosztott egy történetet 11 éves korából, mikor egyik tanár azt mondta neki, hogy ilyen testtel inkább birkózni menjen. Azt mondja, ezt az egy mondatot azóta sem tudta teljesen feldolgozni.

who-is-elysemyers-a-woman-goes-viral-for-wild-storytime-videos.jpgSzerinte nagyon káros az, mikor egy fiatal azzal szembesül, hogy egy olyan ember szemén keresztül lássa magát, aki nem szereti, nem törődik vele, nem érdekli, csak azt gondolja, hogy tehet egy megjegyzést, amit aztán ő el is felejt, de a gyerek sokszor egy életen át cipeli magával.  “Meg kell tanítanunk az embereket, hogyan beszéljenek kedvesen magukról, hogyan szeressék magukat, hogyan lássák őket szépnek és méltónak, és többnek, mint a megjelenésük” - mondja Myers. 

A videó több millió embert ért el, sokan megosztották gondolataikat a szavak erejéről. A megjegyzésekben személyes történetek, bátorító szavak, sőt tanácsok is szerepelnek. Sokakat a saját családjuk, sőt édesanyjuk is bántott a teste miatt, mások viszont arról számoltak be, hogy náluk gyerekkoruk óta nem szabadott embereket a testméretük alapján jellemezni. Myers azt szeretné, ha az emberek nem felejtenék el, hogy a kommentek, a szavak “Amilyen könnyen le tudnak rombolni valakit, olyan könnyen fel is tudnak építeni valakit”. A gyerekek és fiatalok pedig a körülöttük lévő felnőttek szemein keresztül tanulják meg látni magukat. 

Forrás: Mashable

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingmorzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr9516805484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marketing Morzsák

Hírek a social mediából és a social mediáról. Facebook, Instagram, Twitter, Tikt-Tok és társai.

Facebook oldaldoboz

Még több Marketing Morzsa

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása