Az orosz-ukrán konfliktus kihívás elé állítja a közösségi oldalakat is

Mikor az orosz fegyveres erők bevonultak Ukrajna területére, az ott élő civilek és újságírók közösségi oldalaikon osztottak meg erről képeket és videókat. Ahogy a helyzet egyre feszültebbé vált, a világ egyre inkább kiváncsivá vált arra, hogy mit tapasztalnak a helyszínen lévők. A felhasználók meglepetésére viszont nagyon sok olyan Twitter-fiókot zároltak legalább 24 órára, amely tartalmat osztott meg a katonai invázióról. A hivatalos indoklás szerint megsértették a felvételekkel a Twitter-szabályzatát, de nem derült ki, egészen pontosan melyik pontját. 

kevin-schmid-diq7bs3ga2s-unsplash.jpg

Azóta több fiókot visszaállítottak, mégis sokan aggódnak amiatt, hogy mi vezethetett addig, hogy ilyen, az egész világ jövője szempontjából fontos cselekmények képi anyagait letiltja egy oldal. Az ügyben megszólalt Elizabeth Busby, a Twitter szóvivője is, aki szerint az egész nem egy összehangolt kampány, hanem egyszerű hiba miatt alakult így, de felülvizsgálják az esetet. 

Jogvédő szervezetek aggódnak amiatt, hogy a Twitter-fiókok eltávolítása hogyan hat a térségben történő valós információk megismerésére. Sokan emlékeztetnek arra is, hogy Oroszország korábban is szervezett dezinformációs kampányokat a közösségi médiában Ukrajnában, és azzal vádolták, hogy a Krím 2014-es annektálása során hamis narratívák népszerűsítésére használta fel a közösségi médiát. Ráadásul Oroszország kiterjesztette digitális offenzíváját Ukrajna elleni folyamatos kibertámadásokkal, amelyek az ukrán bankokat és kormányzati webhelyeket célozzák meg folyamatos DDoS-támadásokkal.

Ugyanakkor a legtöbben arra számítanak, hogy ha valamelyik közösségi oldalnál elő is fordul újra olyan hibás döntés, mint most a Twitternél, akkor is a tartalmak eljutnak a világhoz, ha nem is ott, akkor majd egy másik közösségi oldalon vagy éppen a Telegramon. 

Forrás: The Verge

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingmorzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr517765328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marketing Morzsák

Hírek a social mediából és a social mediáról. Facebook, Instagram, Twitter, Tikt-Tok és társai.

Facebook oldaldoboz

Még több Marketing Morzsa

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása