TikTok videók gyártására biztatott, emberkereskedelem miatt ítélték el

Haneen Hossam a húszas évei elején járó egyiptomi fiatal, akit három év börtönre ítélt az egyiptomi bíróság, mert a vádak szerint a közösségi oldalt felhasználva zsákmányolt ki fiatal lányokat. Emberjogi szervezetek szerint Hossam az újabb áldozata a női influenszerek ellen fellépésnek. Rajta kívül 11 másik, közösségi oldalon népszerű nőt állítottak a közelmúltban bíróság elé Egyiptomban. 

haneen_hossam.jpg

Hossam a kairói egyetem hallgatója, 900 ezer követővel rendelkezik. 2020-ban tartóztatták le először, miután azt tanácsolta követőinek, hogy csatlakozzanak a Likee nevű platformhoz, és keressenek pénzt élő videók készítésével. A nő tagadja, hogy ebből ő bármiféle hasznot húzott volna.  Egyébként 2020-ban el is ítélték, akkor egy másik nővel, Mawada al-Adhammal együtt “családi értékek és elvek megsértésével” vádolták meg őket, és két év büntetés mellett pénzbírságot is kaptak. Viszont 2021-ben a fellebbviteli bíróság felmentette őket, és mindkettőjüket szabadon engedték. Az ügyészség ekkor állt elő az emberkereskedelem vádjával. 

Mindkét nőt azzal vádolták, hogy “az egyiptomi társadalom elveivel és értékeivel ellentétes cselekedetekre használtak fel lányokat anyagi haszonszerzés céljából”, és Hossamot tíz év börtönre, Adham pedig hat év börtönt kapott. Hossam fellebbezett, de a bíróság így is hároméves börtönbüntetést,  és 200 000 egyiptomi font megfizetését szabta ki rá. 

Forrás: BBC

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingmorzsak.blog.hu/api/trackback/id/tr3017811069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marketing Morzsák

Hírek a social mediából és a social mediáról. Facebook, Instagram, Twitter, Tikt-Tok és társai.

Facebook oldaldoboz

Még több Marketing Morzsa

Nincs megjeleníthető elem

süti beállítások módosítása